• Credo No2 - karikagyűrű
  • Credo No2 - karikagyűrű

Credo – karikagyűrűk

A Credo karikagyűrűk domború külsejük miatt formailag hasonlítanak a klasszikus karikagyűrűkhöz, de mégis különlegesebb megjelenésűek. Ez a modell sokféle kézformán szépen mutat.

magyar menyegző karikagyűrűk

TEKINTSÉK MEG A MAGYAR MENYEGZŐ KOLLEKCIÓNK KARIKAGYŰRŰIT IS!
E kollekció a páratlanul gazdag népművészetünk elemeiből, díszítő ornamentikájából saját felfogásunkban megalkotott ékszervilág. A kollekció tagjaniak leggyakoribb két díszítőeleme a szív és a tulipán. Régen a szerelmi ajándékokra e két jelet egymásba rajzolták. E jelképkapcsolatban a tulipán a nőt, a szív a férfit szimbolizálja.
Tovább…

Tulipán - karikagyűrű
Tulipán № 2 – Karikagyűrű pár
Firhang - karikagyűrű
Firhang Variáció – Karikagyűrű pár

karikagyuru-1Az Affianced karikagyűrűk

A jegyékszerek tervezésének tekintetében különös figyelmet fordítunk arra, hogy a különböző formai és díszítő elemek hatásos összehangolásával harmónikusságot és összetartozást jelenítsenek meg a karikagyűrű párok, mindemellett fejezzék ki külön a menyasszony és külön a vőlegény egyéniségét is. A karikagyűrűk készítésének első mozzanata az ifjú párok habitusának meghatározása. Általában a párok megjelenéséből, stílusából rögtön lehet következtetnünk, hogy klasszikus irányvonalak, vagy az extravagánsabb formák lesznek érdekesek.

A konzultáció folyamán külön figyelmet fordítunk a vőlegények igényeire, ugyanis az ő számukra nehezebb megtalálni a legmegfelelőbb ékszert. Vélhetően azért, mert legtöbbjüknek életük első ékszere lesz a jegygyűrű, és tapasztalat híján semmilyen elképzelésük nincs, míg a hölgyek szinte azonnal tudják mi az ami tetszik, és mi az ami jól áll nekik.

Különböző formájú kézfejeken más és más karikagyűrűk állnak jól. Optikailag általában a szélesebb modellek mutatósabbak a kecses, hosszú ujjakon, míg a keskenyebb modellek a rövidebb, vaskosabb ujjakkal rendelkezőknek állnak jól. Akik ducibb ujjakkal rendelkeznek, azoknak olyan jegygyűrűt szoktunk javasolni, melyek belülről domborúak, ezek komfortosabb érzetet nyújtanak. A vékony, kiugró ujj ízülettel rendelkezőknek viszont az ilyen kialakítású karikagyűrűk általában a domború belső felület miatt az ujjak tövénél kissé elállhatnak, akár lötyöghetnek is. Azt ajánljuk, hogy próbáljanak fel többféle típusú, megjelenésű ékszert is, mert nem biztos, hogy az a karikagyűrű mutat a legjobban a kezükön, ami fotóról a legjobban tetszik.

Karikagyűrűink egyik érdekessége az, hogy különböző színű arany ötvözetek kombinálásával készülnek. Mint ismeretes, a színarany – ami egyébként erőteljes sárga színű fém – nem igazán alkalmas ékszerek készítésére. Igen puha, kopásállósága alacsony. Elsősorban ezért készítünk belőle ötvözeteket. Különböző fémekkel összeolvasztva, ötvözve előnyösebb fizikai tulajdonságokat juttatunk az alapfémnek, de ezáltal az eljárással tudunk különböző színárnyalatokat is elérni.

barocco-bold-karikagyuruEgy-egy ékszer esetében megkapó összhatást tudunk elérni a megfelelően kiválasztott és összeállított ötvözetekkel. A színek kiválasztása is igen fontos lehet abból a szempontból, hogy mi áll nekünk jól. Van akinek a sárga árnyalatú arany ötvözet áll jól, van akinek a vöröses fém színe harmonizál bőre típusával. Ez teljesen egyéni, és különös módon az is, hogy melyik ékszer milyen színkombinációkkal lesz igazán elragadó. Karikagyűrűink díszítéséül kizárólag apró gyémántokat használunk, leginkább briliáns és princess (négyzet alakú) csiszolatokat.

A bátrabb férfiaknak örömmel ajánljuk a drágakövek használatát, hiszen nem kizárólag a hölgyek privilégiuma az ékkő. Kedvelt az urak körében az úgynevezett konyak színű gyémánt, mely egy szögletes csiszolásban igencsak férfias megjelenéssel bír. A hölgyeknek az apró hófehér csillanó sokaság szokott leginkább tetsző lenni, sokféle variációt lehetővé téve.

Az olvasottak alapján is látható, hogy igen sokoldalú, és árnyalt az egyedi ékszer készítésével kapcsolatos kérdések köre. Az igazán sikeres megvalósulásokhoz teljes mértékű együttműködésre van szükség megrendelő és ékszerész között.

Karikagyűrű szalonunkban több évtizedes szakmai tapasztalattal igyekszünk segítségükre lenni, hogy minden tekintetben a legjobb döntést tudják meghozni annak érdekében, hogy a kiválasztott karikagyűrű, jegygyűrű viselése örömet okozzon egy életen át!