Menü megjelenítése

Írja be az ékszer nevét (elég 1 szó):

magyar menyegző arany karikagyűrűk

TEKINTSÉK MEG A MAGYAR MENYEGZŐ KOLLEKCIÓNK KARIKAGYŰRŰIT IS!
E kollekció a páratlanul gazdag népművészetünk elemeiből, díszítő ornamentikájából saját felfogásunkban megalkotott ékszervilág. 
A kollekció tagjaniak leggyakoribb két díszítőeleme a szív és a tulipán.
Régen a szerelmi ajándékokra e két jelet egymásba rajzolták. E jelképkapcsolatban a tulipán a nőt, a szív a férfit szimbolizálja.
Tovább a Magyar Menyegző karikagyűrűkre…

Tulipán - karikagyűrű
Tulipán № 2 – Karikagyűrű pár
Firhang - karikagyűrű
Firhang Variáció – Karikagyűrű pár

Hogy minél jobban el lehessen képzelni a képeken látható karikagyűrűket, ezért készítettünk egy válogatást, ahol kézen, viselés közben mutatjuk meg őket. A kézen fotózott karikagyűrűkhöz klikk ide.

 

10 hasznos tipp karikagyűrű választáshoz.

A karikagyűrűk kiválasztása egy különleges élmény a pároknak, hiszen megismerhetik egymás ízlését, miközben bepillantást nyernek az ékszerek érdekes, aprólékos világába. Az elmúlt években sok-sok boldog párnak segítettünk abban, hogy olyan ékszereket viseljenek, melyek a leginkább illenek az egyéniségükhöz, stílusukhoz. Hogy megkönnyítsük a tájékozódást, összeválogattunk néhány olyan kérdést és választ a karikagyűrű választással kapcsolatban, amik a segítségükre lehetnek.
Szeretettel: Affianced Ékszerészet.

1. Mennyire legyen hasonló a női és a férfi karikagyűrű?

Tapasztalataink azt mutatják, hogy a férfiak inkább a kevésbé díszített, letisztultabb karikagyűrűket részesítik előnyben, ami teljes mértékben érthető. Azt javasoljuk a pároknak, hogy bármilyen megoldást is válasszanak, a két karikagyűrű (férfi és női) között legyen valamilyen formai, dizájn-beli kapcsolat, hogy látható legyen az ékszerek közötti összetartozás, de mindkét fél örömmel és kényelmesen viselhesse a karikagyűrűket.

Myreille karikagyűrű2. Milyen színű aranyat válasszunk?

Ékszerészetünk alapvetően 3 féle színű arany ötvözettel dolgozik: ezek a fehérarany, a rozé arany (vörös színű arany ötvözet) és a sárga arany, amelyeket persze igény szerint kombinálhatunk is. A színválasztásban sok minden szerepet játszhat: az öltözködés, a párok egyénisége és ízlésvilága, esetleg az, hogy van-e már olyan ékszerük, karórájuk,  amihez illeszkednie kell az új karikagyűrűnek. Jellemzően inkább a hölgyek viselnek ékszereket, ezért sokszor a jövendőbeli férj alkalmazkodik az arához, de volt már példa arra is, hogy a másik fél ragaszkodott egy régebbi ékszeréhez és ehhez igazítottuk a közös elképzelést. Azt javasoljuk tehát, hogy olyan színű aranyötvözetből készült karikagyűrűt válasszanak a párok, amely hűen tükrözi egyéniségüket és szeretettel viselik minden nap, minden öltözékhez és hangulathoz.
(A képen Myreille nevű karikagyűrűnkön jól látszik a három különböző színű arany ötvözet.)

3. Válasszunk-e ékkövet a karikagyűrűnkbe?

A hölgyeknek a fehér, pontosabban a színtelen gyémántot ajánljuk, kollekciónk női darabjait is ezzel a drágakővel díszítjük, a férfiaknak pedig a barna gyémántot javasoljuk, amennyiben nem idegenkednek a drágakővel díszített ékszer viselésétől. Karikagyűrűinket mi kizárólag különböző csiszolású gyémántokkal foglalva készítjük el, mert ez az az ékkő, amely keménysége végett, akár több generáció múltán is eredeti szépségében pompázik. A cirkóniával való díszítést azért nem javasoljuk, mert a karikagyűrűinket minden nap viseljük, és ez a mesterségesen előállított kő akár 3 év viselés során is megkophat, elveszítheti csillogását.

4. Milyen széles legyen  a karikagyűrű?

Erre nincs általános szabály, mindenképp olyan ékszert válasszanak a párok, ami nekik tetszik, amire mosolyogni tudnak, ha ránéznek, hiszen ez a legfontosabb. Mielőtt a házasulandók kimondják a végső igent az adott gyűrűre, érdemes akár többször és többet is felpróbálni. Általában rövidebb ujjra keskeny, hosszú ujjakra pedig a szélesebb karikagyűrűk illenek jobban, de ez a viselő ízlésétől és igényeitől is függ. Egy pár karikagyűrűnél az sem feltétlenül kritérium, hogy azonos szélességűek legyenek. Lehet, hogy a férfi gyűrű arányosan szélesebb a nagyobb méret végett. Az is előfordulhat, hogy ha a design megkívánja a női gyűrű szélesebb lesz a párjától. (A képen egy átlagos női kézhez arányítva ábrázoltuk a különböző szélességű karikagyűrűket.)

Karikagyűrű szélesség

5. Hogyan döntsük el, mi áll nekünk a legjobban?

Sok olyan ékszert találhatnak a párok weboldalunkon, amiket kézen viselve is lefotóztunk (klikk ide), ezért ez is megkönnyítheti a választást, de azt javasoljuk, hogy személyesen, kényelmesen szemlélődjenek ékszerészetünkben és több ékszert is próbáljanak fel. Az ember sok esetben nem a szemével, hanem a szívével választ, meglát, kézbe vesz egy karikagyűrűt és beleszeret. Ezért az a legjobb, ha a párok az ékszerválasztásnál is azt teszik, amit az életben: hagyják, hogy az érzéseik vezessék őket.

6. Milyen legyen a kiválasztott ékszer felülete?

A karikagyűrűk felületei lehetnek fényesre polírozottak, matt vagy szálhúzottak, rusztikusan megmunkáltak illetve véséssel díszítettek. Mivel az arany ötvözetek viszonylag puha fémek, puhábbak mint a legtöbb használati tárgy anyaga amit nap mint nap kézbe veszünk, óhatatlan az ékszerek felületi karcolódása. Legtovább a fényes, a rusztikus és a véséssel díszített felületi kialakítású ékszereink tartják meg eredeti szépségüket. Az ékszerek felületét javaslatunk szerint évente legalább egyszer érdemes ápolni, felújítani. Ezt a feladatot ékszerészetünk díjmentesen vállalja, és szolgáltatja ékszereihez.

7. Válthat-e ki allergiás reakciókat az arany?

Az arany ötvözetek színaranyon kívül színezüstöt és színrezet is tartalmaznak, amik jellemzően nem allergén anyagok, ezért az ilyen alapanyagokból készült ékszerek viselése nem szokott problémát okozni.
Ez alól kivétel lehet a nikkeles fehérarany ötvözet, viszont ebből mi a legújabb, európai szabványnak megfelelőt használjuk, aminek nikkeltartalma 3% alatt van. Azoknak a pároknak, akiknek komoly fém allergiájuk van, a palládiumos fehérarany ötvözetet ajánljuk, ami nem vált ki semmiféle irritáló reakciót.

8. Milyen alakú legyen a jegygyűrű?

Formailag kerek és szögletes karikagyűrűket készítünk. A szögletes gyűrűink is belül kényelmes, kerek kialakításúak, ezért ezek a gyűrűtípusok is szépen illeszkednek az ujjakhoz, viselésük ugyanolyan komfortos, mint a hagyományos karikagyűrűké. 1: hagyományos, kerek karikagyűrű, 2: lekerekített sarkú, szögletes karikagyűrű, 3: szögletes karikagyűrű 4: három sarkú karikagyűrű

Kerek és szögletes karikagyűrűk

Karikagyűrű profilok9. Mennyire kényelmesek
a karikagyűrűk?

Ékszerészeink úgy alakítják ki a gyűrűket, hogy azok belül enyhén domborúak, komfortos kialakításúak. Nem vágnak oldalt, nem kényelmetlenek, természetesen és tökéletesen illeszkednek a kézre.

A karikagyűrűk készítésekor leggyakrabban a képen látható profilokat alakítjuk ki: (ezek csak sematikus ábrák, a választott profilt a karikagyűrű arányaihoz alakítjuk ki.)
1: Lapos profil – oldalt lekerekítve,
2: Kívül egyenes karikagyűrű, belseje comfort-fit (lekerekített),
3: Enyhén domború külső felület, belseje comfort-fit (lekerekített),
4: Domború külső felület, belseje comfort-fit (lekerekített),
5: Ovális gyűrű profil,
6: Kívül homorú felület, belseje comfort-fit (lekerekített).

10. Meg lehet-e szokni a karikagyűrű viselést?

Ez a kérdés általában férfi ügyfeleinknek jelent problémát, hiszen ők azok, akik kevésbé viselnek ékszereket a hétköznapokban. Ha esetleg a párok egyik – vagy másik – tagja attól tartana, hogy az ékszer kényelmetlen lesz, esetleg zavaró a munkában, mindennapi tevékenységekben, akkor itt és most szeretnénk eloszlatni ezeket az aggályokat. Visszajelzések alapján 1-2 hét alatt teljesen természetessé válik a karikagyűrűk viselése és a boldog tulajdonos észre sem veszi, hogy rajta van.

Reméljük válaszaink segítettek az ékszerválasztásban, kellemes nézelődést és készülődést kívánunk a jövendőbeli feleségeknek és férjeknek!


 

Karikagyűrű viselés

Az Affianced arany karikagyűrűk

A jegyékszerek tervezésének tekintetében különös figyelmet fordítunk arra, hogy a különböző formai és díszítő elemek hatásos összehangolásával harmónikusságot és összetartozást jelenítsenek meg a karikagyűrű párok, mindemellett fejezzék ki külön a menyasszony és külön a vőlegény egyéniségét is. Az arany karikagyűrűk készítésének első mozzanata az ifjú párok habitusának meghatározása. Általában a párok megjelenéséből, stílusából rögtön lehet következtetnünk, hogy klasszikus irányvonalak, vagy az extravagánsabb formák lesznek érdekesek.

A konzultáció folyamán külön figyelmet fordítunk a vőlegények igényeire, ugyanis az ő számukra nehezebb megtalálni a legmegfelelőbb ékszert. Vélhetően azért, mert legtöbbjüknek életük első ékszere lesz a jegygyűrű, és tapasztalat híján semmilyen elképzelésük nincs, míg a hölgyek szinte azonnal tudják mi az ami tetszik, és mi az ami jól áll nekik.

Különböző formájú kézfejeken más és más karikagyűrűk állnak jól. Optikailag általában a szélesebb modellek mutatósabbak a kecses, hosszú ujjakon, míg a keskenyebb modellek a rövidebb, vaskosabb ujjakkal rendelkezőknek állnak jól. Akik ducibb ujjakkal rendelkeznek, azoknak olyan jegygyűrűt szoktunk javasolni, melyek belülről domborúak, ezek komfortosabb érzetet nyújtanak. A vékony, kiugró ujj ízülettel rendelkezőknek viszont az ilyen kialakítású karikagyűrűk általában a domború belső felület miatt az ujjak tövénél kissé elállhatnak, akár lötyöghetnek is. Azt ajánljuk, hogy próbáljanak fel többféle típusú, megjelenésű ékszert is, mert nem biztos, hogy az a karikagyűrű mutat a legjobban a kezükön, ami fotóról a legjobban tetszik.

Karikagyűrűink egyik érdekessége az, hogy különböző színű arany ötvözetek kombinálásával készülnek. Mint ismeretes, a színarany – ami egyébként erőteljes sárga színű fém – nem igazán alkalmas ékszerek készítésére. Igen puha, kopásállósága alacsony. Elsősorban ezért készítünk belőle ötvözeteket. Különböző fémekkel összeolvasztva, ötvözve előnyösebb fizikai tulajdonságokat juttatunk az alapfémnek, de ezáltal az eljárással tudunk különböző színárnyalatokat is elérni.

Mentés

Mentés

Barocco Bold karikagyűrűEgy-egy ékszer esetében megkapó összhatást tudunk elérni a megfelelően kiválasztott és összeállított ötvözetekkel. A színek kiválasztása is igen fontos lehet abból a szempontból, hogy mi áll nekünk jól. Van akinek a sárga árnyalatú arany ötvözet áll jól, van akinek a vöröses fém színe harmonizál bőre típusával. Ez teljesen egyéni, és különös módon az is, hogy melyik ékszer milyen színkombinációkkal lesz igazán elragadó. Karikagyűrűink díszítéséül kizárólag apró gyémántokat használunk, leginkább briliáns és princess (négyzet alakú) csiszolatokat.

A bátrabb férfiaknak örömmel ajánljuk a drágakövek használatát, hiszen nem kizárólag a hölgyek privilégiuma az ékkő. Kedvelt az urak körében az úgynevezett konyak színű gyémánt, mely egy szögletes csiszolásban igencsak férfias megjelenéssel bír. A hölgyeknek az apró hófehér csillanó sokaság szokott leginkább tetsző lenni, sokféle variációt lehetővé téve.

Az olvasottak alapján is látható, hogy igen sokoldalú, és árnyalt az egyedi ékszer készítésével kapcsolatos kérdések köre. Az igazán sikeres megvalósulásokhoz teljes mértékű együttműködésre van szükség megrendelő és ékszerész között.

Karikagyűrű szalonunkban több évtizedes szakmai tapasztalattal igyekszünk segítségükre lenni, hogy minden tekintetben a legjobb döntést tudják meghozni annak érdekében, hogy a kiválasztott karikagyűrű, jegygyűrű viselése örömet okozzon egy életen át!

Mentés

Mentés