• Hattyú Barokk №2 - eljegyzési gyűrű
  • Hattyú Barokk №2 - eljegyzési gyűrű

Hattyú – eljegyzési gyűrű

Gyönyörű ívű eljegyzési gyűrű, mely szinte minden típusú kézfejen szépen, kecsesen mutat.

magyar menyegző eljegyzési gyűrűk

TEKINTSÉK MEG A MAGYAR MENYEGZŐ KOLLEKCIÓNK ELJEGYZÉSI GYŰRŰIT IS!
Az ékszercsoport tagjainak létrejöttét a magyar népművészet vonalvezetése, formavilága, jelképrendszere ihlette.
A tulipán a nőiesség, a szépség a tisztelet jelképe, a szív a szereteté a megértésé és az odaadásé.
A Magyar népművészetben e két szimbólum együttes megjelenítése a szerelem jelképe.
Tovább…

Kelengye eljegyzési gyűrű
Kelengye – Eljegyzési gyűrű
Tündérszép Ilona eljegyzési gyűrű
Tündérszép Ilona № 3 – Eljegyzési gyűrű

eljegyzesi-gyuru-3Az eljegyzési gyűrűk, vagy más néven leánykérő gyűrűk, hagyományosan azok az ékszer típusok, melyek egy központi drágakövet tartalmaznak. Ezek a szoliter gyűrűk. A központi, általában kicsit kimagasodó foglalatban elkelyezkedő ékkő mellett még sok apró díszítőkő is jelen lehet.

Legtöbb esetben gyémántokat tartalmaznak, melyek általában “fehérek”, pontosabban átlátszóak, tehát színtelenek, de más szép drágakő is szóba jöhet.
Ezeknek a drágaköveknek elsősorban a színük a legjellemzőbb tulajdonságuk. Néhány szín példaképp: zafír-kék, rubin-vörös, akvamarin-kék, smaragd-zöld.

A szín mellett a keménység egy másik fontos tényező. Minél keményebb egy kő annál időtállóbb és értékállóbb, ezért nem véletlen a gyémánt prioritása.

E kő sérthetetlensége, karcolást nem tűrő sebezhetetlensége szimbóluma is egyben a vőlegény menyasszonya iránt táplált érzéseinek. Az ékszertest féme az arany. A fehér arany ötvözet a leghasználatosabb, de lehet sárgás, vagy vöröses árnyalatú ötvözet is. Amikor betér hozzánk egy vőlegény jelölt és egy eljegyzési gyűrűt szeretne készíttetni kedvese számára, annak tudta nélkül, mindenekelőtt kifaggatjuk őt a jövendőbeli menyasszony öltözködési stílusáról, kedvenc színeiről, alkatáról, kezének formájáról. Igyekszünk a lehető legtöbb megtudható információt begyűjteni támpontként.

eljegyzesi-gyuru-lenaAz eljegyzési gyűrűk esetében az egyik legtipikusabb sarkallatos kérdés az ujj-méret meghatározása. Tapasztalatunk szerint mindenféle méretvételi módszer után is mindig akkor derül ki igazán, hogy mennyire volt pontos a kapott információ, amikor a lánykérés alkalmával a gyűrű elfogalja boldog tulajdonosán helyét. Ezzel kapcsolatban minden vőlegényt megnyugtatunk, e gyűrűk méretkorrekciója tökéletesen megoldható, és igazítását díjtalanul, garanciában végezzük.

Tehát átgondolva az összes kapott instrukciót olyan fazonokat, olyan formákat igyekszünk ajánlani melyek meggyőződésünk szerint a leginkább fognak passzolni a hölgy ízléséhez, egyéniségéhez. A megtalált tetsző modellbe a drágakő kiválasztása külön mozzanat, hiszen elsősorban a központi kő értéke határozza meg majd az ékszer árfekvését. Fontos számunkra, hogy részletesen és pontosan tájékoztassuk a vőlegényeket a lehetőségekről, különböző variációkról, hogy minél több ismeret birtokába juthassanak, hogy a legjobb döntést tudják meghozni, és ezáltal a legtökéletesebb ékszer készüljön el éksszerészetünkben szerelmük számára.