magyar menyegző eljegyzési gyűrűk

TEKINTSÉK MEG A MAGYAR MENYEGZŐ KOLLEKCIÓNK ELJEGYZÉSI GYŰRŰIT IS!
Az ékszercsoport tagjainak létrejöttét a magyar népművészet vonalvezetése, formavilága, jelképrendszere ihlette.
A tulipán a nőiesség, a szépség a tisztelet jelképe, a szív a szereteté a megértésé és az odaadásé.
A Magyar népművészetben e két szimbólum együttes megjelenítése a szerelem jelképe.
Tovább a Magyar Menyegző eljegyzési gyűrűkre…

Kelengye eljegyzési gyűrű
Kelengye – Eljegyzési gyűrű
Tündérszép Ilona eljegyzési gyűrű
Tündérszép Ilona № 3 – Eljegyzési gyűrű

7 hasznos tipp eljegyzési gyűrű választáshoz.

Eljegyzési gyűrű - eljegyzés

A lánykérés és az eljegyzés egy nagyon izgalmas és meghitt esemény a párkapcsolatokban, amikor sok esetben először találkoznak a párok arany ékszerek kiválasztásával, megrendelésével, ezért az alábbiakban olyan kérdéseket válogattunk össze, melyek egyaránt segítségére lehetnek hölgy és úr olvasóinknak is. Az elmúlt több, mit 10 évben sok-sok házasulandónak segítettünk eljegyzési gyűrűik, karikagyűrűik kiválasztásában és természetesen elkészítésében is, hiszen nekünk is öröm, ha ennek a boldog pillanatnak részesei lehetünk. Ha úgy érzik, hogy lenne még megválaszolatlan kérdésük vagy tippeket, ötleteket szeretnének kapni az eljegyzéshez a gyűrűvel kapcsolatban, akkor keressenek minket és mi szeretettel segítünk.

1. Milyen központi drágakővel készüljön az eljegyzési gyűrű?

Az eljegyzési gyűrűk tradicionálisan gyémánttal készülnek, hiszen ez a drágakő a legtartósabb, nem kopik, így szimbolizálva ezzel az örök, véget nem érő szerelmet és generációkon át elkíséri a lányokat, asszonyokat.
Ha esetleg más drágakővel szeretnék elkészíttetni az eljegyzési gyűrűt, ami személyes kedvencük, ennek természetesen semmi akadálya, igyekszünk szakmai segítséget biztosítani a megfelelő drágakő kiválasztásához, megtalálásához.

2. Milyen színű aranyból készüljön az eljegyzési gyűrű?

Az eljegyzési gyűrűk alapanyag választásánál érdemes úgy megkeresni az összhangot, hogy a drágakő és az arany színvilága tökéletesen illeszkedjen.
A klasszikus színtelen gyémántot elegánsan kiemeli a rozé, a fehér illetve a sárga arany is.
A színes drágakövekhez a fehérarany eljegyzési gyűrű minden körülmények között megfelelő választás, de természetesen a kiválasztott drágakő árnyalatához érdemes az aranyötvözet színét kitalálni.
A következőkben szeretnénk tippeket adni arra, hogy a különböző színű drágakövekhez a fehéraranyon kívül  milyen aranyötvözetet válasszunk:
A kék színű ékkövekhez, mint pl.: a smaragd vagy az aquamarin gönyörűen mutat a rozé arany (4.-es ábra).
A sárgás árnyalatú drágakövekhez, mint pl.: a sárga gyémánt, sárga zafír vagy a citrin szépen passzol a sárga színű aranyötvözet (1.-es ábra). A zöld színű drágakövekhez pl.: smaragd, peridot, vagy a zöld turmalin gyönyörű választás a sárga arany (2.-es ábra), de bizonyos árnyalatokhoz a rozé arany is szépen mutat. A vörös vagy pink árnyalatú ékkövekhez, mint pl.:  rubin, padparadzsa zafír, vagy rózsaszín turmalin a fehér aranyon kívül a vörös színű aranyötvözetet ajánljuk (3.-as ábra).

Eljegyzési gyűrűk - színes drágakővel

3. Mennyire álljon ki az ékkő a gyűrűből?

Általában a vőlegények részéről találkozunk ezzel az aggállyal, hiszen a férfiaknak első ránézésre furcsa, hogy egy ékszerből kiemelkedik a drágakő és félnek, hogy viselés közben beleakadhatnak dolgokba. Fontos tudni, hogy az ékköveknek van egy magasságuk, (minél nagyobb a drágakő átmérője, annál magasabb) ezért elkerülhetetlen, hogy valamennyire kiálljanak az ékszerek síkjából, de a hölgyeknek ez nem szokott kellemetlen vagy zavaró tényező lenni, visszajelzések alapján pár nap alatt teljesen megszokják a jegyékszert és olyan természetességgel viselik, mintha mindig is a kezükön lett volna.

4. Hogyan találjuk ki kedvesünk ujjméretét?

Mivel az eljegyzési gyűrűket jellemzően meglepetésből vásárolják az urak, ezért ez egy igen sarkalatos és fontos kérdés.
Ha van már (bármilyen) gyűrűje kedvesünknek, akkor azt javasoljuk, hogy az úr mérje le a gyűrű belső átmérőjét egy vonalzó segítségével, vagy kérje el a már meglévő gyűrűt és próbálja fel a saját ujjára. Ha meg tudja jegyezni, meddig tudta felhúzni a hölgy gyűrűjét a sajátjára, akkor az már hatalmas segítség ékszerészünknek. Ha a hölgy nem visel semmilyen ékszert, akkor testalkatából és magasságból tudunk következtetni az ujjméretére.
Amennyiben az eljegyzési gyűrű túl szűk, vagy esetleg bő lenne, természetesen díjmentesen vállaljuk az utólagos méretre igazítást az általunk készített eljegyzési gyűrűk esetében.

5. Hogyan adjuk át az eljegyzési gyűrűt?

Az eljegyzési gyűrűinket elegáns csomagolásban: gyönyörű, exkluzív fa dobozban,  adjuk át minden Kedves Ügyfelünknek.
Az átadás mikéntjével kapcsolatban pedig sok érdekes tippel szolgálhatunk a blogunkon, a karikagyűrű történetek menüpont alatt.

6. Mennyire biztonságosan tartják az ékszerek az ékköveket?

A drágakövek drágakőfoglalással kerülnek az ékszerbe, ami azt jelenti, hogy a fém gondosan rá van dolgozva az ékkövekre, hogy azok biztonságosan a helyükön maradjanak. Az ékkövek az ékszerekből normál viselés során nem tudnak kiesni.
Ha esetleg egy rossz mozdulat miatt mégis megsérülne az ékszer, hozzák el üzletünkbe és orvosoljuk a problémát. Mindemellett azt javasoljuk, hogy évente egyszer egy garanciális átnézésre hozzák vissza a jegygyűrűt, mikor is díjmentesen felújítjuk a felületeket, kitisztítjuk és megnézzük a gyűrű állapotát.
A kötelező jótálláson túl 5 éven keresztül 30% önrésszel az ékszerészet jótáll egy esetleges kővesztéssel kapcsolatban max. 50 000 Ft erejéig.

7. Mire érdemes figyelni az eljegyzési gyűrű viselésénél?

A gyémánt és a többi drágakő is alapvetően rideg, kemény ásványok. Ha lehet, ne üssük sehova, mert bizony el tud repedni, vagy akár megpattanhat.
Érdemes levenni az ékszert kézmosásánál és konyhai tevékenységeknél, mert a szappan és a különböző folyadékok, tisztítószerek, valamint az ételek eltömítik az ékkövek alatti részeket és kevésbe lesznek csillogóak.
Ha esetleg szennyeződés kerülne a foglalat alá, bátran hozzák el az eljegyzési gyűrűt ékszerészetünkbe és mi speciális tisztítóberendezéseinkkel kitisztítjuk.

Eljegyzés - eljegyzési gyűrű

 

eljegyzési gyűrű

Az eljegyzési gyűrűk, vagy más néven leánykérő gyűrűk, hagyományosan azok az ékszer típusok, melyek egy központi drágakövet tartalmaznak. Ezek a szoliter gyűrűk. A központi, általában kicsit kimagasodó foglalatban elkelyezkedő ékkő mellett még sok apró díszítőkő is jelen lehet.

Legtöbb esetben gyémántokat tartalmaznak, melyek általában “fehérek”, pontosabban átlátszóak, tehát színtelenek, de más szép drágakő is szóba jöhet.
Ezeknek a drágaköveknek elsősorban a színük a legjellemzőbb tulajdonságuk. Néhány szín példaképp: zafír-kék, rubin-vörös, akvamarin-kék, smaragd-zöld.

A szín mellett a keménység egy másik fontos tényező. Minél keményebb egy kő annál időtállóbb és értékállóbb, ezért nem véletlen a gyémánt prioritása.

E kő sérthetetlensége, karcolást nem tűrő sebezhetetlensége szimbóluma is egyben a vőlegény menyasszonya iránt táplált érzéseinek. Az ékszertest féme az arany. A fehér arany ötvözet a leghasználatosabb, de lehet sárgás, vagy vöröses árnyalatú ötvözet is. Amikor betér hozzánk egy vőlegény jelölt és egy eljegyzési gyűrűt szeretne készíttetni kedvese számára, annak tudta nélkül, mindenekelőtt kifaggatjuk őt a jövendőbeli menyasszony öltözködési stílusáról, kedvenc színeiről, alkatáról, kezének formájáról. Igyekszünk a lehető legtöbb megtudható információt begyűjteni támpontként.

Eljegyzési gyűrű - LénaKézen fotózott eljegyzési gyűrűinkett itt találja.

Az eljegyzési gyűrűk esetében az egyik legtipikusabb sarkallatos kérdés az ujj-méret meghatározása. Tapasztalatunk szerint mindenféle méretvételi módszer után is mindig akkor derül ki igazán, hogy mennyire volt pontos a kapott információ, amikor a lánykérés alkalmával a gyűrű elfogalja boldog tulajdonosán helyét. Ezzel kapcsolatban minden vőlegényt megnyugtatunk, e gyűrűk méretkorrekciója tökéletesen megoldható, és igazítását díjtalanul, garanciában végezzük.

Tehát átgondolva az összes kapott instrukciót olyan fazonokat, olyan formákat igyekszünk ajánlani melyek meggyőződésünk szerint a leginkább fognak passzolni a hölgy ízléséhez, egyéniségéhez. A megtalált tetsző modellbe a drágakő kiválasztása külön mozzanat, hiszen elsősorban a központi kő értéke határozza meg majd az ékszer árfekvését. Fontos számunkra, hogy részletesen és pontosan tájékoztassuk a vőlegényeket a lehetőségekről, különböző variációkról, hogy minél több ismeret birtokába juthassanak, hogy a legjobb döntést tudják meghozni, és ezáltal a legtökéletesebb ékszer készüljön el éksszerészetünkben szerelmük számára.