Kingdom karikagyűrű kollekció

Ezt a látványos karikagyűrű kollekciót a Trónok Harca című népszerű sorozat ihlette. A kollekció ékszerei kizárólag hagyományos, kézműves technikákkal készülnek, mintáik precíz kézi véséssel kerülnek felületeikre. A kollekció díszítő ornamentikái több száz éves, jellemzően angol régészeti leleteken fellelhető minták alapján készültek.

Barocco karikagyűrűk

TEKINTSÉK MEG AZ AFFIANCED ÉKSZERÉSZET BAROCCO KARIKAGYŰRŰIT IS! A Barocco Karikagyűrű kollekciónk alap díszítő elemei a barokk korra oly jellemző, organikus inda és levél motívumokból álló míves kézi vésés, mely technika sok száz éves hagyományokra tekint vissza. Ezzel az egyedülálló kollekciónkkal 2013-ban elnyertük a Magyar Kézműves Remek díjat, de azóta is évről-évre bővítjük a kollekciót új ékszerekkel.

Tovább a Barocco Karikagyűrűkre…

Barocco Bold no6 - karikagyűrű pár
Barocco Full no3 - karikagyűrű pár

A Kingdom karikagyűrű kollekció története

A karikagyűrű kollekció díszítő elemeit 14.–15. századbeli Angol késtok leletek alapján készítettük el, mely leletek zömében a Temze konzerváló iszapjából kerültek elő. Ezekben az évtizedekben III. Edward király ült Anglia trónján és javában dúlt a százéves háború.

Erről a háborúktól terhes korról asszociáltunk a Trónok Harca című remek sorozatra, mely ugyan egy képzeletbeli középkori hangulatú környezetet jelenít meg, elképzelésünk szerint nagyon hasonlót III. Edward korához, természetesen leszámítva a film látványos, fantasy elemeit.

Nem véletlen, hogy a középkor eme szakaszában a kézművesség jelentős része a fegyverek megmunkálására koncentrált, mivel fegyvere szinte mindenkinek volt. Ám a fegyverek nem csupán használati eszközök voltak, hanem bizonyos tekintetben ékszerként, a legszemélyesebb tárgyakként is tekinthetünk rájuk, melyek díszítő elemei árulkodtak tulajdonosaik hovatartozásáról. Ez a gazdag motívum világ, – melyek között pecsétek, billogok, vésetek, faragványok találhatók és az egész keresztény Európát jellemezték –, szolgált alapjául aranyból készített karikagyűrű kollekciónk díszítő elemiként.

A legfontosabb adottsága a kollekció ékszereinek, hogy díszítésük kézi véséssel készül, mely eljárás semmilyen modern technikával nem váltható ki. Sem a 3D nyomtatás, sem a CNC vagy egyéb precíziós marási eljárás nem tudja tökéletesen utánozni ezt a régi, kézműves díszítési módszert.

Deanerys karikagyűrű kollekció

 

Vissza az összes karikagyűrű kollekcióhoz…

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

A karikagyűrűk központi eleme és technikája a kézi díszítő vésés

Ez a technika az egyik legősibb fémmegmunkálási technika, mely megmunkálással már az őskori leleteken is találkozhatunk. Az eszközök is nagyon hasonlóak a több ezer éve használt szerszámokhoz, de természetesen a technika fejlődésével jobb minőségű, tartósabb szerszám acélból készülnek.

A mintákat aprólékosságuk, részletgazdagságuk miatt mikroszkóp alatt véssük az arany karikagyűrűk felületére, melyek mélysége végett természetesen nem kell tartani attól, hogy idővel kikopjanak az ékszerekből.

És ahogy már említettük: sem a 3D nyomtatás, sem a CNC vagy egyéb precíziós marási eljárás nem képes tökéletesen utánozni ezt a régi, kézműves technikát. Ezért az így készült karikagyűrűk óhatatlanul is egyediek és megismételhetetlenek lesznek.

 

Kingdom karikagyűrű kollekció

Mentés

Mentés