Írja be az ékszer nevét (elég 1 szó):

Affianced férfi ékszerek

Az itt látott ékszerek csupán ízelítők eddig elkészült munkáinkból. Egyedi megrendelés után, kézzel, különféle színű aranyötvözetek felhasználásával készített ékszer különlegességek férfiaknak: férfi gyűrűk, pecsétgyűrűk, mandzsetták, medálok, pénzcsipeszek, nyakkendő díszek és egyéb kiegészítők.

AFFIANCED TUDÁSBÁZIS

Tudástárunkban különböző témák szerint összeállítottunk olyan információkat, melyek segítségükre lehetnek abban, hogy eligazodjanak az arany ékszerek világában. Írunk az ékszertervezés folyamatáról, a különböző alapanyagokról és még sok minden másról is.

A teljes tudásbázis megtekintéséhez kattintson ide.

A férfi ékszerekhez kapcsolódó információs részekért kattintson a képekre.

Egyedi ékszer tervezés
Egyedi ékszer készítés – útmutató
Arany ékszer vásárlási útmutató
Arany ékszer – vásárlási útmutató

ferfi-ekszerAffianced férfi ékszerek

Ha visszatekintünk az időben és szemügyre vesszük a régi idők viseleteit, a korabeli festményekről, leírásokból, tárgyi leletekből kiderül számunkra, hogy nemzetünk nemesrangú tehetős férfiai minden időben igencsak ékszerkedvelők voltak.
Említhetnénk rögtön a honfoglalás kori arany leleteinket, melyek egyértelműen bemutatják, hogy micsoda kifinomult igényű ötvösmunkákat, használati tárgyakat, tarsolylemezeket övdíszeket, és más öltözék kiegészítőket viseltek a lóháton élő büszke elődeink.

Vagy említhetnénk a magyar reneszánsz virágzásának köszöhetően, reánk maradt férfi viseleti kiegészítőket.
A különleges egyedülálló erdélyi zománctechnikával készült pitykegombokat mentecsatokat, láncokat, drágaköves gyűrűket.
A féltve őrzött pecsét gyűrűket, melyek valóban a levelek, fontos dokumentumok pecsételésére, hitelesítésére szolgáltak. Mindenezen ékességek elengedhetetlen díszei voltak a nemes urak megjelenésének.
Később a modern korban a modernizálódó, polgárosodó férfi öltözet elhagyta a pompát. A korabeli új férfiviselet éke elsősorban a finom szerkezetű, nemesfém tokkal rendelkező zsebórák lettek, míves óraláncokkal felszerelve. Megjelentek a kézelőgombok és a nyakkendőtűk.

ferfi-ekszer-2Még később a hosszú nyakkendő lefogására használatos nyakkendő csipeszek.
A pecsétgyűrűk megmaradtak a férfi ékszerek körében, de funkciójukat vesztve már nem fordított állásban, negatívban tartalmazták a régi családi címert, hanem valós megjelenésükben és így már címeres, monogramos gyűrűkké váltak. Manapság is ezek az ékszertípusok a legjellemzőbb darabjai egy férfi kelléktárjának.

Az urak körében az arany ékszerek közül elsősorban a fehér ötvözetű tárgyak a kedveltek, esetleg némi visszafogott színes díszítéssel. Egyre kedveltebbek az ékkövekkel díszített portékák, kiváltképp a sötétbarna, sötétkék és a fekete színű drágakövek használata jellemző.
 Ezek szögletes csiszolásai markáns, formabontó ékszerekbe foglalva igazán férfias megjelenést mutatnak.

E menüpontunkban szereplő munkáinkkal ízelítőt szeretnénk adni az ékszerkedvelő uraknak és azon hölgyeknek, akik különleges ajándéktárgyakban gondolkoznak kedvesük számára.