Tudástárunkban rendszerezve tekintheti meg az ékszerekkel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat

Arany ékszer vásárlási útmutató

Hogy milyen színű és hány karátos arany ötvözetek közül tudjuk kiválasztani, milyen legyen az ékszerünk? Egyáltalán mi az a karát? Mi a fémjelzés és a névjel azaz mesterjel az ékszerekben? Milyen fizikai tulajdonságokkal is bír az egyik legrégebben használt nemesfém: az arany? Ezekre a kérdésekre és még sok másikra találja meg a választ tömören ebben a menüpontban.

Bővebben…
Arany ékszer vásárlási útmutató

Eljegyzési gyűrű vásárlási útmutató

A tökéletes eljegyzési gyűrű kiválasztása nem a legegyszerűbb feladat, hiszen sok esetben a férfiak ekkor találkoznak először az arany ékszer vásárlásával. Milyen arany ötvözetből készüljön a jegyékszer? Milyen típusú eljegyzési gyűrűk vannak? Milyen ékköveket válasszunk, választhatunk az eljegyzési gyűrűbe? Ezekre és még sok egyéb felmerülő kérdésre igyekszünk előre megadni a megfelelő választ.

Bővebben…
Eljegyzési gyűrű vásárlási útmutató

Eljegyzési gyűrű útmutató

Karikagyűrű vásárlási útmutató

A karikagyűrű egy páros ékszer, ami sok esetben megnehezíti a választást, ugyanis általában a hölgyek díszesebb az urak pedig szolidabb ékszereket viselnének szívesebben a hétköznapokban. Ebben a menüpontban igyekszünk tájékoztatást nyújtani a felhasználható alapanyagokról, drágakövekről, díszítési módokról, szélességekről és profil kialakításokról és sok egyéb érdekes és hasznos kérdéssel kapcsolatban igyekszünk lényegre törő válasszal szolgálni

Bővebben…
Karikagyűrű vásárlási útmutató

Karikagyűrű útmutató

Gyémánt ékszer vásárlási útmutató

A gyémánt az egyik legkedveltebb drágakő, melyet az arany ékszerek díszítésére használnak. Ez nem véletlen, hiszen a kiváló tulajdonságainak köszönhetően ez a drágakő gyakorlatilag egy örök darab. Generációról generációra örökíthető, értékes, szikrázó ékkő, mely minden ékszer típusnak csodálatos éke lehet. Hogy mit érdemes tudni a gyémántok tulajdonságaival, értékével, alternatíváival kapcsolatban az ebben a bejegyzésben részletes bemutatásra kerül.

Bővebben…
Gyémánt ékszer vásárlási útmutató

Gyémánt útmutató

Moissanite a "megfizethető" gyémánt

Már több, mit 100 esztendeje foglalkoztatja az emberiséget a gyémánt mesterséges előállítása, lévén a gyémánt bányászata e költségességén kívül elég nagy környezeti kárral is járhat. Mára már sokféle laboratóriumi eljárás létezik a gyémánt előállítására, mi ezek közül egy, hitünk szerint, a legjobb ár-érték arányú, mesterségesen előállított ékkövet szeretnénk bemutatni, melyet már sok éves tapasztalattal használunk is az ékszereinkben, ami nem más, mint a moissanite.

Bővebben…
Moissanite útmutató

Moissanite útmutató

A drágakövek fajtái

A drágakövek igazi csodái a természetnek. Rengeteg fajtájuk, szín árnyalatuk alakult ki sok-sok millió év alatt ezeknek a megkapó természeti képződményeknek, melyeknek köszönhetői az emberiség a kezdetektől fogva önön dekorálására használja ezeket a misztikus kristályokat. Nem véletlen, hogy több ezer éves hagyománya van a drágakövek misztikus tulajdonságokkal történő felruházásának. Ebben a bejegyzésben röviden bemutatjuk a drágakövek legismertebb, legtöbbet használt fajtáit.

Bővebben…
Drágakő útmutató

Drágakő útmutató

Online ékszer rendelés

Ebben a menüpontban szeretnénk részletesen bemutatni az online ékszer rendelés menetét azok miatt a kedves ügyfeleink miatt, akik otthonukból szeretnék intézni az ékszer vásárlást. Mivel az Affianced Ékszerészet maga tervezi és készíti az ékszereit, így ez nem egy klasszikus webshop szolgáltatás, hanem akár videó hívás során egyeztetett, személyre szabott ékszer készítési szolgáltatás, melynek során lehetősége van az ékszer minden részletét meghatározni.

Bővebben…
Online ékszer rendelés

Online vásárlás útmutató

Gyűrű méretezés útmutató

A gyűrűnk méretének, pontosabban az ujjbőségünk kitalálásának elsősorban akkor van jelentősége, ha nem áll módunkban személyesen ellátogatni az ékszerboltba, ahonnan a kívánt ékszert szeretnénk megrendelni. Ez a menüpont ebben próbál a segítségére lenni, illetve bemutatunk egy olyan megoldást, mellyel egészen biztos jó eredményre vezet a megfelelő méretek meghatározásában.

Bővebben…
Gyűrű méretezés útmutató

Gyűrű méretezés útmutató

Egyedi ékszer tervezés

Az Affianced Ékszerészet egy ékszer tervező és készítő manufaktúra. Ebben a menüpontban szeretnénk bemutatni, hogy miként zajlik nálunk egy egyedi ékszer tervezése és elkészítése, milyen módon mutatjuk be a terveket a kedves megrendelőinknek.

Bővebben…
Egyedi ékszer készítés

Ékszer tervezés útmutató

A karikagyűrű viselése és története

A következő menüpontban a karikagyűrűk viseléséről illetve e tradíció kialakulásáról, történelmi áttekintéséről írunk. A karikagyűrű viselésének a magyar hagyományokban való megjelenéséről, illetve beágyazódásáról, melyben sok érdekes jegyajándékozási szokást is felelevenítünk.

Bővebben…
A karikagyűrű viselése és története

A karikagyűrű története