English (United Kingdom)

A Karikagyűrű vagy más néven a jegygyűrű évszázadok óta szimbolizálja a nő és a férfi összetartozását.

magyar-menyegzo-karikagyuruTEKINTSÉK MEG A MAGYAR MENYEGZŐ KOLLEKCIÓNK
KARIKAGYŰRŰIT IS!

E kollekció a páratlanul gazdag népművészetünk elemeiből, díszítő ornamentikájából saját felfogásunkban megalkotott ékszervilág.
A kollekció tagjaniak leggyakoribb két díszítőeleme a szív és a tulipán. Régen a szerelmi ajándékokra e két jelet egymásba rajzolták. E jelképkapcsolatban a tulipán a nőt, a szív a férfit szimbolizálja.
Tovább...Tovább...

karikagyuru-barocco-2

A karikagyűrűk tervezésének tekintetében különös figyelmet fordítunk arra, hogy a különböző formai és díszítő elemek hatásos összehangolásával harmónikusságot és összetartozást jelenítsenek meg a jegygyűrű párok, mindemellett fejezzék ki külön a menyasszony és külön a vőlegény egyéniségét is.

A karikagyűrűk készítésének első mozzanata az ifjú párok habitusának meghatározása. Általában a párok megjelenéséből, stílusából rögtön lehet következtetnünk, hogy klasszikus irányvonalak, vagy az extravagánsabb jegygyűrű formák lesznek érdekesek.

A konzultáció folyamán külön figyelmet fordítunk a vőlegények igényeire, ugyanis az ő számukra nehezebb megtalálni a legmegfelelőbb karikagyűrűt. Vélhetően azért, mert legtöbbjüknek életük első ékszere lesz a jegygyűrű, és tapasztalat híján semmilyen elképzelésük nincs, míg a hölgyek szinte azonnal tudják mi az ami tetszik, és mi az az ékszer ami jól áll nekik.

eljegyzes

Különböző kéz formákon mindig más és más karikagyűrűk mutatnak jól. Hosszú kecses ujjakon a szélesebb modellek csodálatosan mutatnak, míg a rövidebb, széles ujjtövekkel rendelkező kézen a vékonyabb, jól eltalált formák az igaziak. Akik párnás ujjakkal rendelkeznek, azoknak javasoljuk hogy próbáljanak fel belül domború gyűrűt, hogy tapasztalják meg milyen komfortos viselet. Ugyanez a kialakítás viszont nem igazán alkalmas a nagy ízületekkel rendelkező csontos vékony ujjakra, hiszen a markánsan domború belső felülettel rendelkező ékszer az ujjak tövén el fog állni, és lötyögni fog.

Érdemes mindig több féle típusú karikagyűrűt megpróbálnunk, mert nem biztos, hogy az az ékszer fog a legjobban állni kezünkön ami a fotókon megragadta tekintetünk.

Karikagyűrűink egyik érdekessége az, hogy különböző színű arany ötvözetek kombinálásával készülnek. Mint ismeretes, a színarany-ami egyébként erőteljes sárga színű fém- nem igazán alkalmas ékszerek készítésére. Igen puha, kopásállósága alacsony. Elsősorban ezért készítünk belőle ötvözeteket. Különböző fémekkel összeolvasztva, ötvözve előnyösebb fizikai tulajdonságokat juttatunk az alapfémnek, de ezáltal az eljárással tudunk különböző színárnyalatokat is elérni.

Egy-egy ékszer esetében megkapó összhatást tudunk elérni a megfelelően kiválasztott és összeállított ötvözetekkel. A színek kiválasztása is igen fontos lehet abból a szempontból, hogy mi áll nekünk jól. Van akinek a sárga árnyalatú arany ötvözet áll jól, van akinek a vöröses fém színe harmonizál bőre típusával. Ez teljesen egyéni, és különös módon az is, hogy melyik ékszer milyen színkombinációkkal lesz igazán elragadó. Karikagyűrűink díszítéséül kizárólag apró gyémántokat használunk, leginkább briliáns és princess (négyzet alakú) csiszolatokat.

eljegyzes-2

A bátrabb férfiaknak örömmel ajánljuk a drágakövek használatát, hiszen nem kizárólag a hölgyek privilégiuma az ékkő. Kedvelt az urak körében az úgynevezett konyak színű gyémánt, mely egy szögletes csiszolásban igencsak férfias megjelenéssel bír. A hölgyeknek az apró hófehér csillanó sokaság szokott leginkább tetsző lenni, sokféle variációt lehetővé téve.

Az olvasottak alapján is látható, hogy igen sokoldalú, és árnyalt az egyedi ékszer készítésével kapcsolatos kérdések köre. Az igazán sikeres megvalósulásokhoz teljes mértékű együttműködésre van szükség megrendelő és ékszerész között.

Ékszerészetünkben évtizedes tapasztalattal segítünk Vendégeink számára a lehető legjobb megoldásokra rátalálni, hogy hosszú évekig örömet nyújtson a jegygyűrűk viselése férjnek, feleségnek egyaránt.

Vissza az oldal tetejére