English (United Kingdom)

Az eljegyzési gyűrű az első lépés az eljegyzéshez, az esküvőhöz vezető úton. Titkos jegyajándék, mely a legmélyebb érzelmek húrján játszik.

magyar-menyegzo-eljegyzesi-gyuruTEKINTSÉK MEG A MAGYAR MENYEGZŐ KOLLEKCIÓNK ELJEGYZÉSI GYŰRŰIT IS!

Az ékszercsoport tagjainak létrejöttét a magyar népművészet vonalvezetése, formavilága, jelképrendszere ihlette.
A tulipán a nőiesség, a szépség a tisztelet jelképe, a szív a szereteté a megértésé és az odaadásé. A Magyar népművészetben e két szimbólum együttes megjelenítése a szerelem jelképe.
Tovább...

eljegyzes-3Az eljegyzési gyűrűk, vagy más néven leánykérő gyűrűk, hagyományosan azok az ékszer típusok, melyek egy központi drágakövet tartalmaznak.
Ezek a szoliter gyűrűk. A központi, általában kicsit kimagasodó foglalatban elkelyezkedő ékkő mellett még sok apró díszítőkő is jelen lehet. eljegyzesi-gyuru-4

Legtöbb esetben gyémántokat tartalmaznak, melyek általában “fehérek”, pontosabban átlátszóak, tehát színtelenek, de más szép drágakő is szóba jöhet. Ezeknek a drágaköveknek elsősorban a színük a legjellemzőbb tulajdonságuk. Néhány szín példaképp : zafír-kék, rubin-vörös, akvamarin-kék, smaragd-zöld.

A szín mellett a keménység egy másik fontos tényező. Minél keményebb egy kő annál időtállóbb és értékállóbb, ezért nem véletlen a gyémánt prioritása.
E kő sérthetetlensége, karcolást nem tűrő sebezhetetlensége szimbóluma is egyben a vőlegény menyasszonya iránt táplált érzéseinek.

eljegyzesi-gyuru-1Az ékszertest féme az arany. A fehér arany ötvözet a leghasználatosabb, de lehet sárgás, vagy vöröses árnyalatú ötvözet is. Amikor betér hozzánk egy vőlegény jelölt és egy eljegyzési gyűrűt szeretne készíttetni kedvese számára, annak tudta nélkül, mindenekelőtt kifaggatjuk őt a jövendőbeli menyasszony öltözködési stílusáról, kedvenc színeiről, alkatáról, kezének formájáról. Igyekszünk a lehető legtöbb megtudható információt begyűjteni támpontként.

Az eljegyzési gyűrűk esetében az egyik legtipikusabb sarkallatos kérdés az ujj-méret meghatározása. Tapasztalatunk szerint mindenféle méretvételi módszer után is mindig akkor derül ki igazán, hogy mennyire volt pontos a kapott információ, amikor a lánykérés alkalmával a gyűrű elfogalja boldog tulajdonosán helyét. Ezzel kapcsolatban minden vőlegényt megnyugtatunk, e gyűrűk méretkorrekciója tökéletesen megoldható, és igazítását díjtalanul, garanciában végezzük. Tehát átgondolva az összes kapott instrukciót olyan fazonokat, olyan formákat igyekszünk ajánlani melyek meggyőződésünk szerint a leginkább fognak passzolni a hölgy ízléséhez, egyéniségéhez. A megtalált tetsző modellbe a drágakő kiválasztása külön mozzanat, hiszen elsősorban a központi kő értéke határozza meg majd az ékszer árfekvését. Fontos számunkra, hogy részletesen és pontosan tájékoztassuk a vőlegényeket a lehetőségekről, különböző variációkról, hogy minél több ismeret birtokába juthassanak, hogy a legjobb döntést tudják meghozni, és ezáltal a legtökéletesebb ékszer készüljön el éksszerészetünkben szerelmük számára.

Vissza az oldal tetejére